Як заварювати каву у дрип-пакетах

Для приготування кави у дрип-пакетах використовують ємність 100-150 мілілітрів, яку заповнюють водою на три чверті. Проте у різних виробників можуть бути свої рекомендації щодо об’єму чашки, температури окропу тощо.

Зверніть увагу: чашка для приготування дрип-кави не повинна бути надто високою, щоб у процесі заварювання мати можливість майже повністю занурити пакетик з кавою у воду, одночасно не перевищивши рекомендований обсяг рідини у 100-150 мілілітрів.

Крім того, для зручного закріплення пакетика на краях чашки, вона не повинна бути надто широкою.

Послідовність дій для заварювання кави у дрип-пакетах:

  1. Закип'ятіть воду. Вам потрібен окріп 90–95 ᵒС.

  2. Дістаньте пакетик з кавою з упаковки та відірвіть його верхню смугу у напрямку стрілочок.

  3. Влийте невелику кількість окропу у пакетик, ледь змочивши каву, і залиште її у такому стані на 20-25 секунд. Цього часу цілком достатньо, щоб зігріта водою кава "прокинулась" і в подальшому значно краще віддавала у розчин різноманітні кавові елементи: жири, вуглеводи, білки, мікроелементи і т. ін.

  4. Прикріпіть пакетик за краї чашки за допомогою зручних паперових "ручок".

  5. Після цього обов'язково дайте каві настоятися протягом 3-4 хвилин.

  6. Кава готова.

Японські компанії також випускають дрип-пакети для високих чашок. Наприклад, кава Gold Special компанії UCC.

Кава у дрип-пакетах - це чудовий напій, виготовлений зі 100 %- ї натуральної кави. Вдночас, від неї не варто очікувати тих самих характеристик, як від напою, приготованого в джезві зі свіжозмелених зерен. Не перевершіть своїх очікувань!

Для виробництва дрип-кави використовують зерна виключно високої якості. Такий спосіб заварювання унеможливлює приховання недоліків неякісної сировини, використовуючи високий тиск і температуру кавової машини. Це дуже чесний спосіб заварювання.

Дрип-кава